«

feb
08

Nieuws 8 februari 2023

8 februari

21 januari

De bridgereis naar Tecklenburg is weer achter de rug. Iedereen was weer (zoals altijd) erg te spreken over de hele gezellige week. Ik dank alle deelnemers voor de complimenten.

22 december

De bridgereis van 15 januari is volgeboekt. Als u interesse heeft, kunt u op de reservelijst worden geplaatst. Voor de liefhebbers: zondag 18 juni gaan we voor de zevende keer naar Oostenrijk en de 17e bridgereis naar Tecklenburg is van zondag 10 t/m 15 september. Meld u snel aan; dan is uw plek en hele gezellige reis gereserveerd!

 

17 september

We zijn weer terug van een hele gezellige bridgereis in het Teutoburgerwoud. Hebben bij twee Duitse bridgeclubs deelgenomen aan hun bridgedrive! Verder hebben we hele leuke locaties bezocht. Via facebook is dit later te bekijken, moet je wel bevriend zijn met mij. In januari gaan we weer, dit is voor veel mensen een heel fijn moment om er een midweekje tussenuit te piepen. Kijk in het menu bij bridgereis.

21 april

We hebben voldoende deelnemers voor de reis in juni naar Oostenrijk, er is echter nog plaats. Als u mee wilt, kunt u vrijblijvend contact opnemen. Het is een fantastische reis met alleen maar gezellige momenten. Iedereen speelt elke dag met een andere deelnemer/bridger. zo leer je elkaar ook goed kennen.

10 april

De uitslag is bekend van de bridgekampioenschappen tweede divisie paren. Dit is het hoogste competitieniveau van Noord en Midden Nederland.
Deze competitie vond plaats in Zwolle. Tijdens twee weekenden werden er 40 spellen per dag gespeeld: in totaal 160 spellen. Dit is voor de meeste bridgers een te grote hoeveelheid spellen. Normaal gesproken speel je 24/28 games tijdens een speelmoment. Het paar Jan Derks/Tim Wubbels nam hieraan deel met Jaap Mulders als vaste invaller, allen lid van de Emmer Bridge Vereniging.
Vijf jaar geleden deden Jan en Tim ook mee en toen eindigden zij stijf op de laatste plaats en degradatie was het gevolg.
Dit seizoen verliep het totaal anders.
Na het eerste weekend stonden de heren op de eerste plaats. Dit was een ongelooflijk resultaat: het is heel lang geleden dat een Drents paar zo hoog stond in de Tweede Divisie. Zij waren dit jaar tevens het enige paar/team als vertegenwoordiging van de provincie Drenthe.
Uiteindelijk zijn de leden van de Emmer Bridge Vereniging op de vierde plaats geëindigd. Mogelijk tegenvallend m.b.t. de eerste plek in de tussenstand, maar vooraf hadden de mannen hier direct voor getekend. Sinds het 28 jarige bestaan van EBV is er nog nooit een bridgepaar geweest dat zo hoog eindigde in de eindstand; het is lang geleden dat een bridgepaar van EBV zich wist te handhaven in de Tweede Divisie. De heren waren kortom enorm tevreden met dit behaalde resultaat. Zij zullen in de toekomst hun bridgehuid duur verkopen. Drenthe staat weer iets meer op de bridgekaart van Noord Nederland.

7 april

Gelukkig, de zomerdrives starten weer vanaf eind april t/m eind augustus. Elke dinsdagavond in het Brinkenhoes en elke donderdagmiddag in Parc Sandur.  Voor meer informatie kijk bij drives in het menu. EBV en de Bridgeschool Drenthe organiseren dit gemeenschappelijk.

Aanmelden gaat via de site van Emmer Bridge Vereniging

21 februari

Heerlijk, de bridgelessen zijn al weer drie weken bezig; vanaf woensdagavond 9 februari organiseer ik  vijf avonden voor het district Drenthe de kampioenschappen open paren; eind april starten de zomerdrives weer op dinsdagavond en op donderdagmiddag t/m eind augustus in het Brinkenhoes en Parc Sandur; zondag 19 juni gaat de bridgereis naar Oostenrijk door; zondag 11 september gaat de bridgereis naar Tecklenburg; 24 september zal de 12e Emmer cafébridgedrive weer worden georganiseerd; alleen de kasteeldrives in Coevorden kunnen nog niet doorgaan i.v.m. te weinig personeel in de bediening.

17 mei 2021

Dit jaar bestaat de Bridgeschool Drenthe al weer 10 jaar! Hopelijk kunnen we snel weer live bridgen……. Vanmiddag is er een live interview van Bob Oosterhuis voor RTV Drenthe. Men zal mij ook een aantal vragen stellen en om 1500 uur is er een bridgewedstrijd van 8 spellen, waarin Bob het met Edwin Maes opneemt tegen de voorzitter van EBV Reinier Voormolen en Rob Bos, secretaris van het districtsbestuur NBB Drenthe. Stepbridgeleden kunnen dit live volgen. Hieronder de link naar de uitzending.

Oudste wedstrijdbridger (96) krijgt er nog geen genoeg van: ‘Bloedfanatiek’ – RTV Drenthe

23 december

De glazen huis actie van de Bridgeschool Drenthe heeft 758,25 Euro opgebracht. Dit geld is bestemd voor het Ouderenfonds, zij organiseren diverse activiteiten om eenzaamheid bij 55 plussers te voorkomen.
Hiervoor heeft de troubadour van Emmen naar Coevorden en weer terug de blaren in zijn handen gespeeld op zijn accordeon in het kasteel tijdens de pauze van de kerstdrive aldaar. Er was ook een kerstkoor.
Misschien was het wel de achter achter achter achter neef van Ellert en Brammert die tijdens de EBV kerstdrive op de piano en accordeon heeft gespeeld. Ik zal het hem eens vragen……..
De pet ging daarna rond voor de muzikant en de muzikant doneerde de opbrengst voor het Glazen Huis. De uitzending zaterdag middag was spetterend. Hele leuke reacties mogen ontvangen over de uitzending, het enthousiasme en het spel bridge. Roelie Wolbers, Hetty Sanders, Henk Zinke en Dirk de Vries bedankt! De interviewer had zich enorm verheugd op de uitleg van het spel en was heel erg enthousiast. Wij hebben voortreffelijk bridge op de kaart gezet.

ZO34 kwam ook nog langs in het kasteel Coevorden voor opnames van het Kerst Bridge Toernooi. Hier namen 28 paren deel, met onder andere een paar uit Rotterdam. Zij waren speciaal voor de Kerstdrive naar het kasteel gekomen. Er waren ook twee paren uit Duitsland. Het was een internationaal toernooi! Ook heel erg gezellig, net als de Kerstdrive van EBV.

Fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2020!

 

1 juni

Erik Scherder, neuropsycholoog wie kent hem niet, heeft twee jaar geleden reeds vastgelegd dat het beoefenen van een denksport je vier jaar langer beschermd tegen dementie!