Info

Bridge: fitness for the mind is een spannend intelligent kaartspel waarbij je als denksporter je hersenen traint in het nadenken, het analyseren en in het onthouden. Je kunt bridge recreatief beoefenen, dan speel je het vooral voor de gezelligheid en om andere mensen te ontmoeten. Dit doen de cursisten op vrijdag bij de Bridgeschool Drenthe. Er zijn ook veel bridgers die spelen met een groepje van vier thuis.  Spelen kan ook in competitieverband bij een bridgeclub of op internet. Sinds 2011 is Bridgeschool Drenthe actief in de bridgewereld met lessen, toernooien en reizen.

Woont u in Emmen, Coevorden, Klazienaveen, Borger, Odoorn, Schoonoord, Erica, Nieuw Amsterdam, Emmer Compascuum, Sleen, Zwartemeer, Ter Apel, Buinen, Dalen, Zweeloo, Exloo, Valthermond, Valthe, Schoonebeek of Westerbork? Meldt u dan aan voor een beginners of vervolgcursus bij de Bridgeschool Drenthe. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen. Bridge is er voor iederee; uitdagend als je het wilt maar vooral ontzettend gezellig!

Bridgereizen organiseren we ook. Kijk in het menu bij bridgereizen naar Duitsland en Oostenrijk. Iedere bridger kan zich hiervoor aanmelden.

De bridgecursussen starten op meerdere momenten in het jaar; gezelligheid staat naast het leren voorop! De bridgelessen worden gegeven in Emmen in het Brinkenhoes te Bargeres en in Centerparcs Parc Sandur. In Parc Sandur Emmen oefenen de cursisten op vrijdag (10.30-13.00 uur) van eind september t/m begin juli. Hier kunt u op afspraak langskomen om te kijken hoe leuk bridge is.

♠          Bridgeles voor beginners

♥          Bridgecursussen voor gevorderde spelers

♦          Trainen van (wedstrijd) spelers in overleg met bridgeverenigingen

♦          Mini Bridge (drie jaar heeft dit plaatsgevonden) voor basisschoolleerlingen van groep 6/7/8 in Emmen in de basisschool de Lisdodde.

♠          Bridgereizen: bridgen in het Teutoburger Wald (september en januari) Duitsland en in Stiermarken (juni) Oostenrijk.

♣          Bridgedrives, kijk in het menu bij bridgedrives. De café bridgedrive in Emmen had de meeste deelnemers; 88 paren.

Recreatiebridge

Elke vrijdagmorgen is er voor bridgers in Emmen en omgeving de mogelijkheid om te bridgen van 10.30  tot 13.00 uur  in Parc Sandur Emmen op recreatieve basis. Het oefenen en het bespreken van elk spel vindt hier plaats, er is geen sprake van competitie. De scores worden echter wel genoteerd en vergeleken. De bridgers waarderen recreatiebridge, men kan namelijk tijdens het bieden veel meer het biedproces van elkaar toelichten aan tafel. De uitkomst en het speelplan worden ook na afloop besproken. De sfeer is ongedwongen en gezellig, men kan  individueel en/of  met een partner komen. Om half elf worden de spelers per tafel ingedeeld. Later komen en/of eerder vertrekken is geen probleem. Gezellig een kaartje leggen en veel opsteken van de adviezen wordt door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Jan Derks zorgt voor Bridgeadvies/Bridgetips. U kunt hier individueel maar ook als paar komen. In de zomervakantie is er geen recreatiebridge.

Bridgeschool Drenthe
Noordse Stern 18
7827 TP Emmen
06-40209884

bridgeschooldrenthe@gmail.com

KvK nummer 52451739                IBAN     NL34ABNA0578584093                BTW nr  NL001402931B87

U kunt zich aanmelden voor beginners- , vervolgcursussen en trainingen via het menu bij Contact.  Als u zich heeft aangemeld, nemen wij contact met u op.

Privacyverklaring

privacyverklaring-bridgeschool-drenthe