Info

Bridge: fitness for the mind is een spannend intelligent kaartspel waarbij je als denksporter je hersenen traint in het nadenken, het analyseren en in het onthouden. Je kunt bridge recreatief beoefenen, dan speel je het vooral voor de gezelligheid en om andere mensen te ontmoeten. Spelen in competitieverband bij een bridgeclub of op internet is voor de fanatiekere kaarters die hun kwaliteiten en kennis willen meten met anderen.

Woont u in Emmen, Coevorden, Klazienaveen, Borger, Odoorn, Schoonoord, Erica, Nieuw Amsterdam, Emmer Compascuum, Sleen, Zwartemeer, Ter Apel, Buinen, Dalen, Zweeloo, Exloo, Valthermond, Valthe, Schoonebeek of Westerbork? Meldt u dan aan voor een beginners of vervolgcursus bij de Bridgeschool Drenthe.

Bridgereizen organiseren we ook. Kijk in het menu bij bridgereizen. Gezellige bridgereizen naar Duitsland en Oostenrijk.

De bridgecursussen starten op meerdere momenten in het jaar; gezelligheid staat naast het leren voorop! De bridgelessen worden gegeven in Emmen in de Gasterij Zuidbarge en in Centerparcs Parc Sandur. In Horecacentrum de Rietplas oefenen de cursisten op vrijdag.

♠          Bridgeles voor beginners

♥          Bridgecursussen voor gevorderde spelers

♦          Trainen van (wedstrijd) spelers in overleg met bridgeverenigingen

♦          Mini Bridge voor basisschoolleerlingen van groep 6/7/8 in Emmen in de basisschool de Lisdodde.

♠          Bridgereizen: bridgen in het Teutoburger Wald Duitsland en in Stiermarken Oostenrijk.

♣          Bridgedrives, kijk in het menu bij bridgedrives

Recreatiebridge

Elke vrijdagmorgen is er voor bridgers in Emmen en omgeving de mogelijkheid om te bridgen van 11.00  tot 13.30 uur  in Horecacentrum de Rietplas op recreatieve basis. Het oefenen en het bespreken van elk spel vindt hier plaats, er is geen sprake van competitie. De scores worden echter wel genoteerd en vergeleken. De bridgers waarderen recreatiebridge, men kan namelijk tijdens het bieden veel meer het biedproces van elkaar toelichten aan tafel. De uitkomst en het speelplan worden ook na afloop besproken. De sfeer is ongedwongen en gezellig, men kan  individueel en/of  met een partner komen. Om kwart over elf worden de spelers per tafel ingedeeld. Later komen en/of eerder vertrekken is geen probleem. Gezellig een kaartje leggen en veel opsteken van de adviezen wordt door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Jan Derks zorgt voor Bridgeadvies/Bridgetips. U kunt hier individueel maar ook als paar komen. In de zomervakantie is er geen recreatiebridge.

Bridgeschool Drenthe
Noordse Stern 18
7827 TP Emmen
06-40209884

bridgeschooldrenthe@gmail.com

KvK nummer 52451739                IBAN     NL34ABNA0578584093                BTW nr NL103384029B01

U kunt zich aanmelden voor beginners- , vervolgcursussen en trainingen via het menu bij Contact.  Als u zich heeft aangemeld, nemen wij contact met u op.