Aanbod

Bridge is:

- Altijd anders en nooit hetzelfde

- Een spannend kaartspel, waarbij je veel lol hebt

- Een teamsport: je speelt samen met je partner die je zelf kiest, je kunt ook met 4 personen een team vormen

- Gezellig, want met je partner speel je tegen een ander paar of tegen een ander team

- Op de computer, via internet, thuis met vier personen, op de bridgeclub, deelnemen aan  een bridgedrive, op bridgevakantie: je kunt het altijd en overal spelen

- Iedereen kan het leren, ongeacht je leeftijd

- Een hobby waar je je hele leven plezier van hebt

Bridgecursussen:

♠ Cursus voor beginners: Startersbridge, 10 lessen

Als je klikt op de link van cursus voor beginners, zie je een filmpje met uitleg wat bridge is.

Cursus Begin met Bridge deel 1, Bieden de Basis, 12 lessen

Cursus voor gevorderde bridgers: Begin met Bridge,  de Verdieping, 10 lessen

♣ Cursus voor gevorderde bridgers: Begin met Bridge,  de Verdieping II het vervolg op de Verdieping, 10 lessen

♠ Cursus voor bridgers met ambitie Wedstrijdcursus deel 1, 2 en 3, 10 lessen

Themalessen, 5 onderwerpen behandeld in een korte cyclus van 5 lessen

Bridge als (denk) sport keuzevak  voor studenten van Stenden Hogeschool in Emmen

♣ Minibridge: kennismaking met het kaartspel bridge op basisschool de Lisdodde in Emmen voor basisschoolleerlingen

Jeugdbridge voor scholieren uit het voortgezet onderwijs

Bridgeactiviteiten

Gezellige Bridgereizen: Bridgereis van 6 dagen naar het Teutoburgerwoud (Duitsland), bridgereis van 8 dagen naar Stiermarken (Oostenrijk)

Recreatiebridge Elke vrijdagmorgen oefenen in Parc Sandur van 10.30 tot 13.00 uur. Vrijdags voor oud en nieuw en in de zomer van half juli t/m midden september  is er geen recreatiebridge

Gezellige Bridgedrives in het kasteel Coevorden een keer per maand op zondagmiddag, hopelijk kan dit weer in 2023 doorgaan; in het Brinkenhoes van april t/m augustus op dinsdagavond;  in Centerparcs Parc Sandur te Emmen van april t/m augustus op donderdagmiddag. Kijk bij bridgedrives in het menu.

Bridgeclinic leer bridge in een flits als personeelsuitje/bedrijfsactiviteit. Informeer naar de mogelijkheden!  Het is mogelijk om dit in het kasteel Coevorden of bij u op de locatie uit te voeren. Vraag vrijblijvend om een offerte.

Bridgeavonturen van de bridgereuzen Ellert en Brammert De reuzen zijn dood maar de legende leeft voort dank zij de bridgeverhalen welke worden gepubliceerd in het clubblad EBV Troef van de Emmer Bridge Vereniging. Tevens zijn een aantal verhalen te lezen op deze site.

Kijk in het menu voor  meer informatie betreffende bovenstaande onderwerpen!

Cursus voor beginners: Startersbridge

Deze cursus is bestemd voor mensen die graag bridge willen leren: hier wordt u als het goed is enthousiast voor bridge. In een rustig tempo wordt  het spelen beoefend. De basis wordt hier gelegd om makkelijk bridge te leren. Startersbridge beperkt zich tot het afspel en tegenspelen. Goed inzicht in de techniek van het afspel en goed inzicht in de kracht van je hand en de kracht van de dummy is belangrijk om later het bieden te leren. Voorkennis is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste. Er wordt 1,5 uur lesgegeven, daarna worden een aantal spellen gespeeld. De lessen duren 2,5 uur. In de vervolgcursus wordt het bieden behandeld.

De cursus Begin met Bridge deel 1

Deze cursus is het vervolg voor de cursisten die de Startersbridge cursus hebben gevolgd of voor mensen die jaren geleden bridge hebben geleerd en het weer op willen pakken. Hier leer je het bieden vanaf de basis. Tevens kunnen mensen hier terecht die al enkele jaren bridgen in de laagste poule van een bridgeclub en nog veel moeite hebben met het bieden. Openingsbiedingen op 1 2 en 3 niveau; conventies na een 1 SA opening; informatiedoublet en het volgbod worden behandeld.

De vervolgcursussen De verdieping I en II en de wedstrijdcursussen zijn bestemd voor de gevorderde bridger.

Thuisbridgers en clubspelers van de A, B , C en D lijn steken hier heel veel op. Cursussen voor gevorderde bridgers worden ook middels clinics verzorgd. Je raakt nooit uitgeleerd. U kunt zich individueel/ met uw partner/ vriendengroep aanmelden. Het trainen van wedstrijdspelers behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk voor het aanbod in het menu bij Gevorderd.