Starters

Fitness en fun for the mind: Beginners cursus Bridge. Een prachtige hobby voor de rest van uw leven!

Woont u in Emmen, Klazienaveen, Borger, Odoorn, Schoonoord, Erica, Nieuw Amsterdam, Emmer Compascuum, Sleen, Zwartemeer, Ter Apel, Buinen, Dalen, Zweeloo, Exloo, Valthermond, Valte, Westerbork en wilt u bridge leren? In januari en in september starten we ‘s-middags en/of  ’s-avonds met startersbridge beginnersgroepen.

Een denksport kan het leven een stuk leuker maken.  Bridge kan je erg veel aangename uren verschaffen. Hoe jong of oud je bent om het te leren, doet er niet toe. Je kunt er  tot op hoge leeftijd veel plezier van hebben. Het spel is voor iedereen geschikt, ongeacht iemands achtergrond of bezigheden. Ik denk dat ook studenten bij zichzelf zouden moeten nagaan of deze vorm van ‘hersengymnastiek’ ze aanspreekt. Bridge vereist namelijk concentratie, training van het geheugen, het vermogen tot logisch denken en goede samenwerking. Bij geen enkel kaartspel kan kundigheid, gezond verstand en inzicht in de bedoelingen van de tegenstanders met meer succes worden bekroond. Dat maakt het zo fascinerend.

De beginnerscursus is bestemd voor iedereen die graag bridge wil leren. In een rustig tempo wordt eerst het slagen maken beoefend. Als je het maken van slagen redelijk onder de knie hebt, komt een eenvoudige vorm van bieden aan de orde. Voorkennis is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste.Tijdens de cursus wordt 1,5 uur lesgegeven. In elke les worden er vier spellen gespeeld. Deze vier spellen worden  besproken en er wordt advies gegeven hoe je de vier spellen het beste kunt spelen. De les duurt 2,5 uur. In de vervolgcursus wordt het bieden behandeld.De cursisten zijn erg enthousiast en beleven veel plezier aan de lessen en aan het gevecht om de 52 kaarten. De  Nederlandse Bridgebond is groot voorstander van de methodiek waarin de beginnerslessen worden gegeven met de nadruk op het spelen. U kunt zich aanmelden voor de beginnerscursus via het menu bij Contact.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kBR3EPSatfc

Cursus I Beginnerscursus 10 lessen

1 Slagen maken

2 Troef en slagen maken

3 Bieden en kaartwaardering

4 Speeltechnieken

5 Score en Startersbridge

6 De uitkomst

7 Denken als een bridger

8 Communicatie

9 Tegenspel

10 Tegenspelplan

Kosten:

170,- EUR

Startersbridge voor beginners start in september/oktober en  januari/februari. Voor de exacte data kunt u kijken bij home in het menu. De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal uit 16 cursisten.

Bij de prijs van de beginnerscursus  is een cursusboek  inbegrepen. Vanaf de vijfde les kunt u thuis oefenen op internet.  Cursisten kunnen tevens gratis live oefenen op de vrijdagmorgen in Parc Sandur te Emmen.  Leerzaam en gezellig. Daar is tevens begeleiding voor als er vragen zijn. Tijdens de zomervakantie is er geen recreatiebridge.

Als u twijfelt of bridge iets voor u is, mag u gratis een proefles volgen. U kunt ook een cadeaubon kopen van 17 Euro als verjaardagscadeau om deel te nemen aan de eerste bridgeles voor beginners.

Belangstelling?
Neem snel contact op in het menu via contact. Bellen kan natuurlijk ook!