»

mei
22

Bridgeschool Drenthe 5 jarig jubileumfeest

Op zondagmiddag 22 mei vierde Bridgeschool Drenthe het eerste lustrum. Dit is gevierd met een grootse demonstratiewedstrijd in Emmen waar Berry Westra en andere landelijk en regionaal bekende bridgers aan mee deden. Westra speelde o.a. spelen met Dirk de Vries en Roelie Wolbers, twee cursisten van de Bridgeschool Drenthe. Er waren toespraken van Berry Westra, bridgegoeroe en de bekendste bridger van Nederland; Hans Hoek, voorzitter van district Drenthe van de Nederlandse Bridge Bond en Jan Derks van Bridgeschool Drenthe. Door op de blauwe tekst te klikken zie je de foto’s van het jubileumfeest!

Deelnemers: – Berry Westra, voormalig wereldkampioen bridge speelt met Dirk de Vries en Roelie Wolbers, twee cursisten van de Bridgeschool Drenthe en met Gerard van Ouwendorp. Gerard van Ouwendorp is de beste Drentse bridger op Berry’s Internet Club. Hij stond in de Hall of Fame in de wedstrijdclub 2015 op de tweede plaats.

- Richard Ritmeijer en Magdaléna Tichá, het sterkste Noord-Nederlandse (bridge-)paar. Zij zijn diverse malen Nederlands kampioen. Magie was met haar 23 jaar de jongste debutant en de eerste vrouw in het Nederlandse open bridgeteam.

- Harm Everts en Rieks Mulder, voormalig Nederlands kampioen. Harm staat op de eerste plek in Drenthe in het meesterpuntenklassement. Zij zijn het sterkste Drentse bridgepaar.

- Alice Hoefsloot en Ina Hovius zijn dit jaar gepromoveerd naar de Bondsklasse A vrouwen. Zij zijn het sterkste/op het hoogste niveau spelende Drentse vrouwenpaar.

- Kampioen van de Hoofdklasse viertallen Drenthe seizoen 2015/2016: EBV 1. EBV 1 speelt het komend seizoen in de Tweede Divisie. EBV 1 is het enige Drentse team dat voor de Tweede Divisie (of hoger) is gekwalificeerd.

-Twee paren bestaande uit bestuursleden/vrijwiligers

Uitslag in X Imps

1 Hans Boelen en Edwin Maes 69,9

2 Magdalena Ticha en Richard Ritmeijer 60,7

3 Berry Westra met Roelie Wolbers, Dirk de Vries en Gerard van Ouwendorp 56,3

4 Harm Everts en Rieks Mulder 20,3

5 Ruud Kruijs en Tim Wubbels -25,3

6 Melanie Boelen en Hans van den Elst -32,7

7 Paula Konings en Hans Hoek -67,7

8 Ina Hovius en Alice Hoefsloot -81,3

Locatie: Hotel ten Cate, Noordbargerstraat 44, Emmen Organisatie: Bridgeschool Drenthe, Jan Derks 06-40209884