«

»

okt
07

Nieuws 7 oktober

7 oktober

Woensdag 10 oktober start de open paren competitie, het kampioenschap van Drenthe. De Bridgeschool Drenthe verzorgt de organisatie en wedstrijdleiding. Er zijn op dit moment 28 paren die zich hebben aangemeld. waarvan 8 paren voor de beginnerspoule. Dat wordt een spannende competitie, vooral omdat het veld behoorlijk sterk is qua deelnemers.

24 september

De tiende café bridgedrive in Emmen op zaterdag 22 september was een groot succes. Er namen 160 bridgers aan deel, dit was een record aantal. De goede organisatie, de heerlijke lunches, de snelle uitslag en de diversiteit van de horeca ondernemingen zijn de pijlers van de gezellige dag. Jan Tjeerd de Walle en René Ros gingen er met de eerste prijs vandoor. Ook de prijzentafel werd door menigeen als erg goed beoordeeld. Zaterdag 28 september 2019 is de elfde café bridgedrive.

 

1 september
Vanwege twee afmeldingen is er nog plaats voor de reis naar Tecklenburg, vertrek zondag 9 september. Informeer snel als u belangstelling heeft om mee te gaan.

23 juli
In 2019 wordt er weer een bridgereis naar Tauplitz georganiseerd van woensdag 19 t/m woensdag 26 juni. Dan gaan we weer genieten en bridgen in één van de mooiste gebieden in Oostenrijk! Steiermark. Binnenkort volgt meer informatie in het menu bij Bridgereis. Als u belangstelling heeft, zie ik graag een bericht tegemoet.

23 juli

Vanaf november wordt er een keer per maand op zondagmiddag een bridgedrive georganiseerd in Parc Sandur. Zondag 4 november en 2 december mag ik u alvast in uw agenda noteren! De data in 2019 worden in het najaar bekendgemaakt.

16 juli
Bridgereis Tecklenburg september. Er zijn nu 14 kamers bezet met bridgers die deelnemen aan de bridgereis van 9 t/m 14 september. Er is nog een kamer vrij voor de liefhebber(s)

28 juni
22 juli is de volgende kasteeldrive te Coevorden. Speciale aandacht voor zondag 18 november. Dan is er speciaal voor (ex) cursisten van de bridgeschool Drenthe een drive in het kasteel. Vrijdagavond 20 juli is de maandelijkse drive in het Brinkenhoes.
Zomerbridgen kun je elke dinsdagavond en donderdagmiddag t/m eind augustus. Voor de cafédrive op 22 september hebben zich al elf paren aangemeld! Komt u ook?
Nieuw: vanaf november is er een keer per maand een zondagmiddagdrive in Centerparcs Parc Sandur te Emmen. De data worden binnenkort bekendgemaakt.

5 juni
Recreatiebridge Horecacentrum de Rietplas:
Vrijdag 20 juli is de laatste sessie van dit seizoen. Dan is het zomervakantie.
Vrijdag 21 september start het nieuwe seizoen weer!

11 april
Binnenkort starten weer de zomerdrives, 24 april op dinsdagavond; 26 april op donderdagmiddag.
Kijk voor meer informatie in het menu bij drives. Speciale aandacht voor dinsdagavond 22 mei; dan bridgen we voor het KWF kankerbestrijding. Komt u ook regelmatig oefenen?

26 februari
De kasteeldrives te Coevorden worden in de toekomst met meesterpunten voorzien voor de deelnemers. Tevens wordt de uitslag op internet vermeld op de site van het district Drenthe!

19 februari
Uitslag Kasteel Bridge Drive 18 februari

1 Dirk Treurniet en Jan Derks 64,58%
2 Piet de Bruin en Frank Schuermans 54,86%
3 Sjef Heeren en Neeltje Tack 49,31%
4 Hans Ubbink en Riëtte Derks 48,61%
5 Alie Boelen en Anna Jansen de Groot 46,53%
5 Anneke van Almelo en Carla Vroklage 46,53%
7 Marleen van der Gugten en Henk Hendriks 45,14%
8 Gerda Appel en Ina Tanis 44,44%
De volgende kasteeldrive is zondagmiddag 18 maart

1 februari

Een leuk interview op RTV Drenthe naar aanleiding van het Drents kampioenschap Bridge dat gisteravond is beslist.
Klik op onderstaande regel.

Op bijgaande link is de uitslag te vinden. Klik op districtsparen.

Het is ons gelukt, we (Tim Wubbels en ik, beide uit Emmen en lid van de Emmer Bridge Vereniging) zijn kampioen van Drenthe geworden in de Hoofdklasse Paren. We waren al drie keer kampioen van Drenthe in de Hoofdklasse Viertallen geweest met verschillende nevenparen. Voor ons is dit de primeur.

U kunt zich ook individueel aanmelden. Dan vind ik  een partner voor u. Doen!

25 september

De negende cafédrive Emmen in acht horeca gelegenheden was een groot succes. Er namen 72 paren aan deel, dit was een record. We kregen veel complimenten over de organisatie met bridgemates in de cafés voor de scores. Zodoende was de uitslag erg snel bekend. Voor de uitslag moet u kijken op de site van de Emmer Bridge Vereniging. We hadden dit jaar voor het eerst een poule voor beginnende bridgers! Dat wordt het volgend jaar gecontinueerd.

11 september We zitten met een gezellige grote groep in Hotel Landhaus Sundern te Tecklenburg. Het hotel is voor het eerst helemaal gevuld met bridgers. Alle kamers zijn bezet. We maken er een hele leuke bridgereis week van!

9 september Helaas is de Uitmarkt voor standhouders van de Leermarkt in verband met het slechte weer afgelast. Zodoende kon ik mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een bridgecursus niet van informatie voorzien. Mocht u iemand kennen die graag bridge wil leren, wilt u dan de gegevens rechtstreeks aan mij doorgeven? Dan kan ik met diegene contact opnemen over de mogelijkheden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

30 juli De bridgereis naar Oostenrijk gaat dit jaar helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Te veel mensen die graag mee wilden voor een bridgereis vonden de afstand te ver.  Voor het volgend jaar zal ik in de zomerperiode een hotel dichterbij huis zoeken in Duitsland.  De bridgereis naar Tecklenburg is bijna vol, er zijn nog twee kamers vrij.

16 juli Uitslag kasteelbridgedrive 16 juli Voor het eerst sinds 5 jaar is er bij de kasteelbridgedrive een bridger uit Coevorden eerste geworden: Joke Groote. Zij mag samen met Henk Bakker de bridgetitel Jonkheer van Emmen naar Coevorden en terug en Jonkvrouw van Coevorden voor een maand dragen. Zondag 20 augustus wordt er weer een nieuw paar onderscheiden. 1 Henk Bakker en Joke Groote 65,67% 2 Jan Derks en Ina de Boer 56,25% 3 Piet van der Zwaag en José Mellema 55,65% 4 Eva Anspach en José van Woensel 55,58% 5 Hans en Fransje Wendrich 52,92% 6 Piet de Bruijn en Hennie Assen 49,33% 7 Hans Ubbink en Riëtte Derks 49,00 % 8 Kees Bliemer en Wietske Boersma 46,42% 9 Sjef Heeren en Neeltje Tack 45,65% 10 Peter en Sigrid Slingerland 45,58% 11 Jannie Borghuis en Roelien Otten 40,67% 12 Jacques en Geertje Bergervoet 37,33%

14 juli Het komend jaar ga ik in samenwerking met het NBB district Drenthe en EBV de districtswedstrijden Paren Drenthe op 5 woensdagavonden organiseren. Noteer alvast in uw agenda: 11 oktober start de eerste avond. Overige data: 15 november, 6 december, 3 januari en 31 januari. Gaat u ook meedoen?

9 juli Namens Emmen heb ik dit weekend deelgenomen aan de Zuidenveld bridgedrive in Sleen. Leuk dat de organisatie van het  Zuidenveld Sleen een nieuw concept heeft ontwikkeld voor de Zuidenveld Bokaal tussen de acht bestaande en voormalige gemeenten van Zuid Oost Drenthe. Er waren acht onderdelen waaronder bridge! Naast de strijd tussen de  kernen was er een open bridgetoernooi voor overige deelnemers. De uitslag was als volgt: Groep A Zuidenveld 1 Coevorden: Jan de Beer en Ine Veenhuis 61,31 % 2 Oosterhesselen: Roelof Speelman en Tinie Zwart 54,76% 3 Emmen: Jan Derks en Herman Snelders 51,79& 4 Odoorn: Jaap Ziengs en Hennie Meijer 51,19% 5 Schoonebeek: Marinus Meijerink en Annie Koopman 48,81% 6 Sleen: Berend Eggens en Anthony Wouters 47,62% 7 Dalen: Henk Nijenbanning en Janny Fledderus 43,45% 8 Zweeloo:  Martha van Elburg en Roelie Scheper 41,07%   Groep B Zuidenveld 1 Odoorn: L. Abels en A. Tijmens 64,88% 2 Emmen: Ep. Boelen 60,71% 3 Coevorden: Manny Smit en Gré Schipper 54,76% 4 Zweeloo:  Geert Kwant en Ina Been 50,60% 5 Dalen: Truus Brand en Rika v.d. Heide 48,21% 6 Schoonebeek: Bertus Jansen en Hennie Jansen 44,05% 7 Sleen: Jo de Ruiter en Annie Drevel 39,88% 8 Oosterhesselen: Herman Kamminga en Susan 36,90%

3 juli De bridgelessen starten weer half september. Meldt u zich ook weer aan? Recreatiebridge op vrijdagmorgen in Horecacentrum de Rietplas begint op vrijdag 22 september.

25 juni Het echtpaar Verlangen is vanmiddag geridderd tot jonkheer en jonkvrouwe van Groningen naar Coevorden en weer terug, 9 paren namen deel aan de kasteelbridgedrive. Hieronder volgt de uitslag. Coevorden werd door Joke Groote vertegenwoordigd! 1 Rita en Theo Verlangen 64,58% 2 Joke Groote en Jan Derks 63,19% 3 Neeltje Tack en Sjef Heeren 56,55% 4 Jannie Borghuis en Roelien Otten 56,25% 5 Henk Bakker en Geert Roeles 50,00 % 6 Liz Noordman en Nel Swijnenburg 47,22% 7 Sietske Vries en Joop Strating 43,45% 8 Anneke Bisschoff en Greet Lammers 40,28% 9 Gerda Appel en Ina Tanis 28,47%