«

dec
28

Nieuws 28 december 2021 Corona update

28 december

De deelnemers zijn al geïnformeerd: helaas gaat de reis naar Tecklenburg niet door. We hopen op betere tijden, dat er weer meer mogelijk is. Ook is het afwachten wanneer de lessen weer mogen starten. Ik wens u in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en hopelijk gauw tot ziens in het nieuwe jaar!

 

13 december

Helaas, Corona speelt ons nog steeds parten. De avondlessen zijn sinds half november gecanceld, de bridgedrives en competitie liggen volledig stil. Alleen de middaglessen vinden plaats onder strenge condities. De veiligheid staat voorop! Of de bridgereis naar Tecklenburg in januari doorgaat, hangt af van wat mogelijk is…..

 

11 juni

Hierbij het overzicht van de bridgeactiviteiten van de Bridgeschool Drenthe de komende maanden.

Dinsdagavond zomerbridge i.s.m. EBV start op 15 juni, is elke dinsdag t/m 24 augustus in het Brinkenhoes te Bargeres. Aanvang: 19.30 uur, voor aanmelding zie de site van EBV.

Donderdagochtend zomerbridge i.s.m. EBV start op 1 juli, is elke donderdag t/m 26 augustus in Parc Sandur te Emmen. Aanvang: 10.00, aanmelden bij Jan Derks.

Bridgereis naar Tecklenburg van 12 t/m 17 september, er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Bridgelessen starten weer in de week van 20 september.

Recreatie/oefenbridge start weer op vrijdag 24 september.

Kasteeldrives in Coevorden starten als de 1,5 meter afstand vanwege Corona vervalt.

 

3 juni

De NBB geeft groen licht om het bridgen weer live te laten plaatsvinden! Fijn, ik ben bezig met de horecabedrijven om het een en ander af te stemmen, want de Corona richtlijnen/maatregelen blijven wel gelden. Zodra hier duidelijkheid over is, breng ik de cursisten en deelnemers van de drives op de hoogte. De kasteeldrives in Coevorden zullen vanaf september weer starten.

17 mei

Dit jaar bestaat de Bridgeschool Drenthe al weer 10 jaar! Hopelijk kunnen we snel weer live bridgen……. Vanmiddag is er een live interview van Bob Oosterhuis voor RTV Drenthe. Men zal mij ook een aantal vragen stellen en om 1500 uur is er een bridgewedstrijd van 8 spellen, waarin Bob het met Edwin Maes opneemt tegen de voorzitter van EBV Reinier Voormolen en Rob Bos, secretaris van het districtsbestuur NBB Drenthe. Stepbridgeleden kunnen dit live volgen. Hieronder de link naar de uitzending.

Oudste wedstrijdbridger (96) krijgt er nog geen genoeg van: ‘Bloedfanatiek’ – RTV Drenthe

 

7 april

Helaas kan het live bridgen nog steeds niet plaatsvinden. Ik hoop dat we in juli elkaar weer aan de bridgetafel mogen ontmoeten bij de kasteeldrives op zondagmiddag in Coevorden en de zomerdrives op dinsdagavond in het Brinkenhoes en op donderdag in Parc Sandur. Duimen maar! Ik verwacht dat de bridgelessen pas medio september weer kunnen worden opgestart. Hou deze pagina maar in de gaten.

17 november

Helaas. Door het sluiten van de horeca zijn de bridgelessen en toernooien in kasteel Coevorden nog steeds gecanceld. Als duidelijk is wanneer dit wordt gewijzigd, dan gaan we onder de Corona voorwaarden weer aan de slag. Dat is het goede nieuws. Hopelijk weten we met zijn allen de verspreiding van het virus terug te dringen!

2 oktober

De bridgelessen, de bridgedrives in het kasteel Coevorden en de oefensessie op vrijdag in Parc Sandur gaan allen onder Corona afspraken/maatregelen door.  We hebben grotere tafels, houden voldoende afstand tot elkaar en wassen van tevoren de handen met desinfecterende gel. Uiteraard blijf je thuis bij verkoudheidsklachten, vooral als je reuk en smaakvermogen minder is! En we houden de 1,5 meter afstand. Uiteraard zijn we met maximaal vier personen aan een tafel en zijn er maximaal 28 personen in een ruimte.

2 augustus

De bridgelessen zullen coronaproof (veiligheid voorop) in de week van 23 september weer starten. Binnenkort volgen de data van de diverse bridgecursussen. Uiteraard alles op basis van de 1,5 meter afstand.

10 juli

Naast de bridgedrives in het Brinkenhoes op dinsdagavond, in Parc Sandur op donderdagmorgen wordt ook de kasteeldrive weer in ere hersteld.  Zondag 26 juli zal de eerste winnaar weer tot jonkheer/jonkvrouw worden benoemd. Er kunnen 12 paren deelnemen, dus wees er snel bij! We spelen in de kelder, als je komt ga je buiten via de trap naar beneden. Wel eerst buiten de handen desinfecteren met gel. Bij mooi weer worden er twee coronaproof tafels op het terras ingericht.

 

8 juli

De eerste live zomerbridgedrive van dinsdagavond 7 juli in het Brinkenhoes smaakt naar meer. De organisatie kreeg veel complimenten en alle aanwezigen waren zielsgelukkig dat er weer live kon worden gebridged. De zomerdrive wordt uitgebreid: vanaf 9 juli start ook het wekelijkse bridgetoernooi in Parc Sandur. Van 10.00 tot 13.00 uur is in de Grill Company de zomerdrive. Bij mooi weer zijn er zelfs een paar tafels buiten opgesteld. De drives in Parc Sandur zijn net als in het Brinkenhoes t/m eind augustus. Wat wil je nog meer……. Kijk bij bridgedrives in het menu voor meer informatie.

2 juli

Eindelijk, het kan weer.   Live bridgen is toch het allerleukste wat er is. Dinsdagavond starten we in het Brinkenhoes met de zomerdrives.  We hebben een Corona protocol ontwikkeld, zodoende kunnen er maximaal 24 paren deelnemen. De aanmelding verloopt via de site van EBV.

30 mei

De NBB bericht dat bridge als binnensport vanaf 1 juli net als sportscholen weer kan en mag. Onder welke omstandigheden en condities dit mogelijk is, krijgen we te horen zodra hier duidelijkheid over is. Dat zou betekenen dat de bridgedrives vanaf 1 juli opgestart zouden kunnen worden op voorwaarde dat dit haalbaar is en als er geen nieuwe opleving volgt. We houden de berichtgeving in de gaten!

11 mei

Ik wacht het onderzoek van het Erasmus ism het RIVM af of het verantwoord is om weer te bridgen met de speelkaarten in de handen.  Brengen de kaarten het Corona virus over of niet……… Dat is de vraag. Bij een positieve uitkomst kunnen de bridgedrives weer  opgestart worden met uiteraard de overige regels in acht nemend.

1 april

De bridgedrives gaan conform het beleid van de NBB tot 1 juni niet door.  Zodra er duidelijkheid is wanneer de lessen en drives weer mogen starten, maak ik dat z.s.m. bekend op de site.

 

16 maart

De bridgeactiviteiten van de Bridgeschool Drenthe gaan ivm  het  Corona virus t/m 6 april niet door. Als bekend is wanneer de horecabedrijven weer open zijn, starten de lessen en de drives weer.

 

13 maart

De kasteeldrive van zondag 29 maart wordt helaas conform de richtlijnen van de NBB ivm het coronavirus gecanceld.  We hopen dat de kasteeldrive op 19 april gewoon door kan gaan.

 

21 januari

De 12e Bridgereis naar Tecklenburg was weer een geweldig leuke happening. Donderdagmiddag hebben we in Bad Iburg gespeeld. Klik op onderstaande blauwe link noz, het bericht uit de krant van Osnabruck.

noz-20

23 december

De glazen huis actie van de Bridgeschool Drenthe heeft 758,25 Euro opgebracht. Dit geld is bestemd voor het Ouderenfonds, zij organiseren diverse activiteiten om eenzaamheid bij 55 plussers te voorkomen.
Hiervoor heeft de troubadour van Emmen naar Coevorden en weer terug de blaren in zijn handen gespeeld op zijn accordeon in het kasteel tijdens de pauze van de kerstdrive aldaar. Er was ook een kerstkoor.
Misschien was het wel de achter achter achter achter neef van Ellert en Brammert die tijdens de EBV kerstdrive op de piano en accordeon heeft gespeeld. Ik zal het hem eens vragen……..
De pet ging daarna rond voor de muzikant en de muzikant doneerde de opbrengst voor het Glazen Huis. De uitzending zaterdag middag was spetterend. Hele leuke reacties mogen ontvangen over de uitzending, het enthousiasme en het spel bridge. Roelie Wolbers, Hetty Sanders, Henk Zinke en Dirk de Vries bedankt! De interviewer had zich enorm verheugd op de uitleg van het spel en was heel erg enthousiast. Wij hebben voortreffelijk bridge op de kaart gezet.

ZO34 kwam ook nog langs in het kasteel Coevorden voor opnames van het Kerst Bridge Toernooi. Hier namen 28 paren deel, met onder andere een paar uit Rotterdam. Zij waren speciaal voor de Kerstdrive naar het kasteel gekomen. Er waren ook twee paren uit Duitsland. Het was een internationaal toernooi! Ook heel erg gezellig, net als de Kerstdrive van EBV.

Fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2020!

 

 

6 december

Speciale aandacht voor de Kerst Kasteel Drive 22 december in Coevorden. Daar treed in de pauze de troubadour van Emmen naar Coevorden en weer terug op met zijn trekörgel. Tevens is er een kerstkoor. Voor dit muzikaal intermezzo gaat de pet rond voor een vrijwillige gift. De reden is: de opbrengst gaat als donatie naar het Glazen Huis Emmen. Ik ben gevraagd of ik in het Glazen Huis een bijdrage wil verrichten. Dat doe ik bij deze: ik vul het opgehaalde bedrag aan tot 100 Euro of ik verdubbel het bedrag dat is gegeven bij de Kasteeldrive met een maximum van 100 Euro. (ik weet niet of de troubadour vals gaat spelen op zijn tietnrasp/accordeon)
Zaterdagmiddag 21 december tussen 15.00 en 18.00 uur promoot ik bridge als hobby tegen de eenzaamheid voor ouderen in het Glazen Huis in het centrum van Emmen met vier cursisten van de Bridgeschool Drenthe.  De cursisten gaan in het Glazen Huis bridgen. Dit vindt plaats naast de HEMA en is live op RTV Emmen/ZO!34 te zien en te horen.
Het Glazen Huis probeert vier dagen geld te verzamelen voor het goede doel: Het ouderenfonds Emmen. Zij trachten met diverse acties om eenzaamheid bij ouderen (55 plussers) te voorkomen, zie de bijlage. Daar bent u toch ook voor?
Als u bij de Kerstdrive in het Kasteel niet aanwezig kunt zijn en dit goede doel als EBV lid wilt sponsoren dan kunt u een gift geven aan mij bij de Kerstdrive van EBV op dinsdagavond 17 december.

22 november

MAAK KENNIS MET BRIDGE

Als u graag vrijblijvend wilt kennismaken met bridge, bent u van harte welkom om eens te komen kijken op vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur in Horecacentrum de Rietplas, adres Kleine Rietplas 1 in Emmen.  Kom gerust eens langs en ervaar hoe de deelnemers genieten van dit prachtige spel. U hoeft zich vooraf alleen maar even per mail aan te melden bij bridgeschooldrenthe@gmail.com

Dan is de organisatie op de hoogte van uw komst. Dit is het gehele jaar mogelijk, behalve in de zomervakantie en de laatste vrijdag van het jaar.

28 oktober

Bij de laatste kasteelbridgedrive te Coevorden is ook een record gebroken: er namen 29 paren aan deel. Er werd in twee lijnen gespeeld, zelfs in het restaurant werden vier tafels ingericht. Iedereen vond het weer een geweldige middag. De uitslag staat op de site van het district Drenthe:     https://www.nbbclubsites.nl/club/13007/districtsuitslagen

15 oktober

Het regent weer records voor wat betreft het bridgen in Emmen eo.                                                                                                                                                                           1  We hadden 88 paren die deelnamen aan de Emmer Café Bridgedrive op zaterdag 28 september                                                                                                                  2  Bridgeschool  heeft een record aantal cursisten in september: 90                                                                                                                                                                           3  Er zijn 37 paren die deelnemen aan het kampioenschap van Drenthe Open Paren, dit is ook een record! Er wordt in drie lijnen gespeeld.

19 juli

Er zijn nog drie kamers vrij voor de bridgereis van 15 t/m 20 september naar Tecklenburg. Als u belangstelling heeft om mee te gaan, hoor ik dat graag z.s.m. Voor de reis in januari 2020 bestaat de groep bestaat nu al uit tien personen.

16 juli

Het recreatiebridgen in Horecacentrum de Rietplas is afgelopen; vrijdag 27 september start dit weer. In de zomerperiode kun je perfect komen oefenen bij de zomerdrives die elke dinsdagavond in het Brinkenhoes en elke donderdagmiddag in Parc Sandur worden georganiseerd.  De zomerdrives zijn t/m 31 augustus.                                    Ook de zondagmiddagdrive een keer per maand in het kasteel Coevorden en Parc Sandur zijn daarvoor geschikt. Bij al deze drives speel je zes ronden, met na drie ronden een pauze. Dit is voor beginnende bridgers ideaal. Bij een reguliere competitie speel je immers zes of zeven ronden aan een stuk door. Kom meedoen, om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat! De eerste keren is dit spannend, daarna ga je het vast heel leuk vinden.

 

1 juni
Een prachtig resultaat van twee cursisten van de Bridgeschool Drenthe bij de Toekomst Drive Drenthe. Dit vond plaats op zaterdagmiddag 1 juni in Gieten. Arjen Mewe en Cas Rademacher eindigden op de eerste plaats in de hoogste groep van beginnende bridgecursisten van Drenthe. Van harte gefeliciteerd heren! Dit is een mooie stimulans om bij een bridgeclub deel te gaan nemen aan een competitie en om deel te nemen aan de Drentse kampioenschappen voor beginnende bridgers. Dit start in oktober op vijf woensdagavonden. Een keer per maand. Ook als je niet hebt deelgenomen aan de Toekomstdrive is dat natuurlijk de moeite waard. Eigenlijk was elke deelnemer een winnaar, de stap naar wedstrijdbridge is spannend maar zeer de moeite waard. Ik hoop dat jullie nog heel veel jaren plezier beleven aan het bridgen.  

1 juni
Erik Scherder, neuropsycholoog wie kent hem niet, heeft twee jaar geleden reeds vastgelegd dat het beoefenen van een denksport je vier jaar langer beschermd tegen dementie!

30 mei
Woensdag 19 juni vertrekken we voor een pracht bridgereis naar Oostenrijk, Tauplitz.
De reis duurt tot en met 26 juni, we bezoeken de mooiste plekjes/steden/natuurgebieden in de omgeving. Een must om een keer mee te gaan! Er is nog beperkt plaats.

15 mei

44 paren namen deel aan de KWF drive van dinsdagavond 14 mei.
Dit was een record aantal deelnemers. Het vorig jaar waren er 19 paren. In totaal is er ruim 540 Euro bij elkaar gekaart voor het KWF.
Er werd in drie lijnen gespeeld, de 94 jarige Bob Oosterhuis won samen met partner Edwin Maes in de sterkste groep. Marga Stiekema won met Irene Rijnsent de B lijn. Henk Bakker en Evelien Wiegers waren eerste in de C lijn. Bedankt iedereen voor de deelname en donaties! We bridgen de hele zomer door op dinsdagavond en donderdagmiddag en een keer per maand op vrijdagavond.

 

 

26 maart

De aanmeldingen voor de bridgereis in juni naar Oostenrijk gaan voortreffelijk. Er zijn nog een aantal kamers vrij. Kijk voor meer informatie in het menu bij bridgereizen.

 

 

8 februari

De open paren kampioenschappen Drenthe zijn weer achter de rug. Voor het organiseren van deze wedstrijden heb ik veel complimenten mogen ontvangen. Fijn om te konstateren dat bridgend Drenthe de Bridgeschool Drenthe leert kennen als een professionele partner. Kijk voor het verslag naar: https://www.nbbclubsites.nl/district/13/nieuws/992546

Ook gaaf dat veel beginnende cursisten deelnamen aan de beginnerspoule.
De Bridgeschool Drenthe cursisten deden het uitstekend. Erik Kok en Marjolein Kaas gingen er met de eerste prijs vandoor; Wim Fridzema en Karin de Romijn werden derde in deze poule. Ik ben trots op jullie. Maar natuurlijk ook op de andere deelnemers die hebben genoten van de spannende wedstrijden. Vermeldenswaard is de prestatie van Grietje Oosting (oud cursist) Zij wist het vorig seizoen de beginnerspoule te winnen en eindigde deze competitie in de eerste klasse keurig in de middenmoot.

7 oktober

Woensdag 10 oktober start de open paren competitie, het kampioenschap van Drenthe. De Bridgeschool Drenthe verzorgt de organisatie en wedstrijdleiding. Er zijn op dit moment 28 paren die zich hebben aangemeld. waarvan 8 paren voor de beginnerspoule. Dat wordt een spannende competitie, vooral omdat het veld behoorlijk sterk is qua deelnemers.

24 september

De tiende café bridgedrive in Emmen op zaterdag 22 september was een groot succes. Er namen 160 bridgers aan deel, dit was een record aantal. De goede organisatie, de heerlijke lunches, de snelle uitslag en de diversiteit van de horeca ondernemingen zijn de pijlers van de gezellige dag. Jan Tjeerd de Walle en René Ros gingen er met de eerste prijs vandoor. Ook de prijzentafel werd door menigeen als erg goed beoordeeld. Zaterdag 28 september 2019 is de elfde café bridgedrive.

1 september
Vanwege twee afmeldingen is er nog plaats voor de reis naar Tecklenburg, vertrek zondag 9 september. Informeer snel als u belangstelling heeft om mee te gaan.

23 juli
In 2019 wordt er weer een bridgereis naar Tauplitz georganiseerd van woensdag 19 t/m woensdag 26 juni. Dan gaan we weer genieten en bridgen in één van de mooiste gebieden in Oostenrijk! Steiermark. Binnenkort volgt meer informatie in het menu bij Bridgereis. Als u belangstelling heeft, zie ik graag een bericht tegemoet.

23 juli

Vanaf november wordt er een keer per maand op zondagmiddag een bridgedrive georganiseerd in Parc Sandur. Zondag 4 november en 2 december mag ik u alvast in uw agenda noteren! De data in 2019 worden in het najaar bekendgemaakt.

16 juli
Bridgereis Tecklenburg september. Er zijn nu 14 kamers bezet met bridgers die deelnemen aan de bridgereis van 9 t/m 14 september. Er is nog een kamer vrij voor de liefhebber(s)

28 juni
22 juli is de volgende kasteeldrive te Coevorden. Speciale aandacht voor zondag 18 november. Dan is er speciaal voor (ex) cursisten van de bridgeschool Drenthe een drive in het kasteel. Vrijdagavond 20 juli is de maandelijkse drive in het Brinkenhoes.
Zomerbridgen kun je elke dinsdagavond en donderdagmiddag t/m eind augustus. Voor de cafédrive op 22 september hebben zich al elf paren aangemeld! Komt u ook?
Nieuw: vanaf november is er een keer per maand een zondagmiddagdrive in Centerparcs Parc Sandur te Emmen. De data worden binnenkort bekendgemaakt.

5 juni
Recreatiebridge Horecacentrum de Rietplas:
Vrijdag 20 juli is de laatste sessie van dit seizoen. Dan is het zomervakantie.
Vrijdag 21 september start het nieuwe seizoen weer!

11 april
Binnenkort starten weer de zomerdrives, 24 april op dinsdagavond; 26 april op donderdagmiddag.
Kijk voor meer informatie in het menu bij drives. Speciale aandacht voor dinsdagavond 22 mei; dan bridgen we voor het KWF kankerbestrijding. Komt u ook regelmatig oefenen?

26 februari
De kasteeldrives te Coevorden worden in de toekomst met meesterpunten voorzien voor de deelnemers. Tevens wordt de uitslag op internet vermeld op de site van het district Drenthe!

19 februari
Uitslag Kasteel Bridge Drive 18 februari

1 Dirk Treurniet en Jan Derks 64,58%
2 Piet de Bruin en Frank Schuermans 54,86%
3 Sjef Heeren en Neeltje Tack 49,31%
4 Hans Ubbink en Riëtte Derks 48,61%
5 Alie Boelen en Anna Jansen de Groot 46,53%
5 Anneke van Almelo en Carla Vroklage 46,53%
7 Marleen van der Gugten en Henk Hendriks 45,14%
8 Gerda Appel en Ina Tanis 44,44%
De volgende kasteeldrive is zondagmiddag 18 maart

1 februari

Een leuk interview op RTV Drenthe naar aanleiding van het Drents kampioenschap Bridge dat gisteravond is beslist.
Klik op onderstaande regel.

Op bijgaande link is de uitslag te vinden. Klik op districtsparen.

Het is ons gelukt, we (Tim Wubbels en ik, beide uit Emmen en lid van de Emmer Bridge Vereniging) zijn kampioen van Drenthe geworden in de Hoofdklasse Paren. We waren al drie keer kampioen van Drenthe in de Hoofdklasse Viertallen geweest met verschillende nevenparen. Voor ons is dit de primeur.

U kunt zich ook individueel aanmelden. Dan vind ik  een partner voor u. Doen!

25 september

De negende cafédrive Emmen in acht horeca gelegenheden was een groot succes. Er namen 72 paren aan deel, dit was een record. We kregen veel complimenten over de organisatie met bridgemates in de cafés voor de scores. Zodoende was de uitslag erg snel bekend. Voor de uitslag moet u kijken op de site van de Emmer Bridge Vereniging. We hadden dit jaar voor het eerst een poule voor beginnende bridgers! Dat wordt het volgend jaar gecontinueerd.

11 september We zitten met een gezellige grote groep in Hotel Landhaus Sundern te Tecklenburg. Het hotel is voor het eerst helemaal gevuld met bridgers. Alle kamers zijn bezet. We maken er een hele leuke bridgereis week van!

9 september Helaas is de Uitmarkt voor standhouders van de Leermarkt in verband met het slechte weer afgelast. Zodoende kon ik mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een bridgecursus niet van informatie voorzien. Mocht u iemand kennen die graag bridge wil leren, wilt u dan de gegevens rechtstreeks aan mij doorgeven? Dan kan ik met diegene contact opnemen over de mogelijkheden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

30 juli De bridgereis naar Oostenrijk gaat dit jaar helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Te veel mensen die graag mee wilden voor een bridgereis vonden de afstand te ver.  Voor het volgend jaar zal ik in de zomerperiode een hotel dichterbij huis zoeken in Duitsland.  De bridgereis naar Tecklenburg is bijna vol, er zijn nog twee kamers vrij.

16 juli Uitslag kasteelbridgedrive 16 juli Voor het eerst sinds 5 jaar is er bij de kasteelbridgedrive een bridger uit Coevorden eerste geworden: Joke Groote. Zij mag samen met Henk Bakker de bridgetitel Jonkheer van Emmen naar Coevorden en terug en Jonkvrouw van Coevorden voor een maand dragen. Zondag 20 augustus wordt er weer een nieuw paar onderscheiden. 1 Henk Bakker en Joke Groote 65,67% 2 Jan Derks en Ina de Boer 56,25% 3 Piet van der Zwaag en José Mellema 55,65% 4 Eva Anspach en José van Woensel 55,58% 5 Hans en Fransje Wendrich 52,92% 6 Piet de Bruijn en Hennie Assen 49,33% 7 Hans Ubbink en Riëtte Derks 49,00 % 8 Kees Bliemer en Wietske Boersma 46,42% 9 Sjef Heeren en Neeltje Tack 45,65% 10 Peter en Sigrid Slingerland 45,58% 11 Jannie Borghuis en Roelien Otten 40,67% 12 Jacques en Geertje Bergervoet 37,33%

14 juli Het komend jaar ga ik in samenwerking met het NBB district Drenthe en EBV de districtswedstrijden Paren Drenthe op 5 woensdagavonden organiseren. Noteer alvast in uw agenda: 11 oktober start de eerste avond. Overige data: 15 november, 6 december, 3 januari en 31 januari. Gaat u ook meedoen?

9 juli Namens Emmen heb ik dit weekend deelgenomen aan de Zuidenveld bridgedrive in Sleen. Leuk dat de organisatie van het  Zuidenveld Sleen een nieuw concept heeft ontwikkeld voor de Zuidenveld Bokaal tussen de acht bestaande en voormalige gemeenten van Zuid Oost Drenthe. Er waren acht onderdelen waaronder bridge! Naast de strijd tussen de  kernen was er een open bridgetoernooi voor overige deelnemers. De uitslag was als volgt: Groep A Zuidenveld 1 Coevorden: Jan de Beer en Ine Veenhuis 61,31 % 2 Oosterhesselen: Roelof Speelman en Tinie Zwart 54,76% 3 Emmen: Jan Derks en Herman Snelders 51,79& 4 Odoorn: Jaap Ziengs en Hennie Meijer 51,19% 5 Schoonebeek: Marinus Meijerink en Annie Koopman 48,81% 6 Sleen: Berend Eggens en Anthony Wouters 47,62% 7 Dalen: Henk Nijenbanning en Janny Fledderus 43,45% 8 Zweeloo:  Martha van Elburg en Roelie Scheper 41,07%   Groep B Zuidenveld 1 Odoorn: L. Abels en A. Tijmens 64,88% 2 Emmen: Ep. Boelen 60,71% 3 Coevorden: Manny Smit en Gré Schipper 54,76% 4 Zweeloo:  Geert Kwant en Ina Been 50,60% 5 Dalen: Truus Brand en Rika v.d. Heide 48,21% 6 Schoonebeek: Bertus Jansen en Hennie Jansen 44,05% 7 Sleen: Jo de Ruiter en Annie Drevel 39,88% 8 Oosterhesselen: Herman Kamminga en Susan 36,90%

3 juli De bridgelessen starten weer half september. Meldt u zich ook weer aan? Recreatiebridge op vrijdagmorgen in Horecacentrum de Rietplas begint op vrijdag 22 september.

25 juni Het echtpaar Verlangen is vanmiddag geridderd tot jonkheer en jonkvrouwe van Groningen naar Coevorden en weer terug, 9 paren namen deel aan de kasteelbridgedrive. Hieronder volgt de uitslag. Coevorden werd door Joke Groote vertegenwoordigd! 1 Rita en Theo Verlangen 64,58% 2 Joke Groote en Jan Derks 63,19% 3 Neeltje Tack en Sjef Heeren 56,55% 4 Jannie Borghuis en Roelien Otten 56,25% 5 Henk Bakker en Geert Roeles 50,00 % 6 Liz Noordman en Nel Swijnenburg 47,22% 7 Sietske Vries en Joop Strating 43,45% 8 Anneke Bisschoff en Greet Lammers 40,28% 9 Gerda Appel en Ina Tanis 28,47%