«

jul
19

Nieuws 15 oktober

15 oktober

Het regent weer records voor wat betreft het bridgen in Emmen eo.                                                                                                                                                                           1  We hadden 88 paren die deelnamen aan de Emmer Café Bridgedrive op zaterdag 28 september                                                                                                                  2  Bridgeschool  heeft een record aantal cursisten in september: 90                                                                                                                                                                           3  Er zijn 37 paren die deelnemen aan het kampioenschap van Drenthe Open Paren, dit is ook een record! Er wordt in drie lijnen gespeeld.

19 juli

Er zijn nog drie kamers vrij voor de bridgereis van 15 t/m 20 september naar Tecklenburg. Als u belangstelling heeft om mee te gaan, hoor ik dat graag z.s.m. Voor de reis in januari 2020 bestaat de groep bestaat nu al uit tien personen.

16 juli

Het recreatiebridgen in Horecacentrum de Rietplas is afgelopen; vrijdag 27 september start dit weer. In de zomerperiode kun je perfect komen oefenen bij de zomerdrives die elke dinsdagavond in het Brinkenhoes en elke donderdagmiddag in Parc Sandur worden georganiseerd.  De zomerdrives zijn t/m 31 augustus.                                    Ook de zondagmiddagdrive een keer per maand in het kasteel Coevorden en Parc Sandur zijn daarvoor geschikt. Bij al deze drives speel je zes ronden, met na drie ronden een pauze. Dit is voor beginnende bridgers ideaal. Bij een reguliere competitie speel je immers zes of zeven ronden aan een stuk door. Kom meedoen, om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat! De eerste keren is dit spannend, daarna ga je het vast heel leuk vinden.

 

1 juni
Een prachtig resultaat van twee cursisten van de Bridgeschool Drenthe bij de Toekomst Drive Drenthe. Dit vond plaats op zaterdagmiddag 1 juni in Gieten. Arjen Mewe en Cas Rademacher eindigden op de eerste plaats in de hoogste groep van beginnende bridgecursisten van Drenthe. Van harte gefeliciteerd heren! Dit is een mooie stimulans om bij een bridgeclub deel te gaan nemen aan een competitie en om deel te nemen aan de Drentse kampioenschappen voor beginnende bridgers. Dit start in oktober op vijf woensdagavonden. Een keer per maand. Ook als je niet hebt deelgenomen aan de Toekomstdrive is dat natuurlijk de moeite waard. Eigenlijk was elke deelnemer een winnaar, de stap naar wedstrijdbridge is spannend maar zeer de moeite waard. Ik hoop dat jullie nog heel veel jaren plezier beleven aan het bridgen.  

1 juni
Erik Scherder, neuropsycholoog wie kent hem niet, heeft twee jaar geleden reeds vastgelegd dat het beoefenen van een denksport je vier jaar langer beschermd tegen dementie!

30 mei
Woensdag 19 juni vertrekken we voor een pracht bridgereis naar Oostenrijk, Tauplitz.
De reis duurt tot en met 26 juni, we bezoeken de mooiste plekjes/steden/natuurgebieden in de omgeving. Een must om een keer mee te gaan! Er is nog beperkt plaats.

15 mei

44 paren namen deel aan de KWF drive van dinsdagavond 14 mei.
Dit was een record aantal deelnemers. Het vorig jaar waren er 19 paren. In totaal is er ruim 540 Euro bij elkaar gekaart voor het KWF.
Er werd in drie lijnen gespeeld, de 94 jarige Bob Oosterhuis won samen met partner Edwin Maes in de sterkste groep. Marga Stiekema won met Irene Rijnsent de B lijn. Henk Bakker en Evelien Wiegers waren eerste in de C lijn. Bedankt iedereen voor de deelname en donaties! We bridgen de hele zomer door op dinsdagavond en donderdagmiddag en een keer per maand op vrijdagavond.

 

 

26 maart

De aanmeldingen voor de bridgereis in juni naar Oostenrijk gaan voortreffelijk. Er zijn nog een aantal kamers vrij. Kijk voor meer informatie in het menu bij bridgereizen.

 

 

8 februari

De open paren kampioenschappen Drenthe zijn weer achter de rug. Voor het organiseren van deze wedstrijden heb ik veel complimenten mogen ontvangen. Fijn om te konstateren dat bridgend Drenthe de Bridgeschool Drenthe leert kennen als een professionele partner. Kijk voor het verslag naar: https://www.nbbclubsites.nl/district/13/nieuws/992546

Ook gaaf dat veel beginnende cursisten deelnamen aan de beginnerspoule.
De Bridgeschool Drenthe cursisten deden het uitstekend. Erik Kok en Marjolein Kaas gingen er met de eerste prijs vandoor; Wim Fridzema en Karin de Romijn werden derde in deze poule. Ik ben trots op jullie. Maar natuurlijk ook op de andere deelnemers die hebben genoten van de spannende wedstrijden. Vermeldenswaard is de prestatie van Grietje Oosting (oud cursist) Zij wist het vorig seizoen de beginnerspoule te winnen en eindigde deze competitie in de eerste klasse keurig in de middenmoot.

7 oktober

Woensdag 10 oktober start de open paren competitie, het kampioenschap van Drenthe. De Bridgeschool Drenthe verzorgt de organisatie en wedstrijdleiding. Er zijn op dit moment 28 paren die zich hebben aangemeld. waarvan 8 paren voor de beginnerspoule. Dat wordt een spannende competitie, vooral omdat het veld behoorlijk sterk is qua deelnemers.

24 september

De tiende café bridgedrive in Emmen op zaterdag 22 september was een groot succes. Er namen 160 bridgers aan deel, dit was een record aantal. De goede organisatie, de heerlijke lunches, de snelle uitslag en de diversiteit van de horeca ondernemingen zijn de pijlers van de gezellige dag. Jan Tjeerd de Walle en René Ros gingen er met de eerste prijs vandoor. Ook de prijzentafel werd door menigeen als erg goed beoordeeld. Zaterdag 28 september 2019 is de elfde café bridgedrive.

1 september
Vanwege twee afmeldingen is er nog plaats voor de reis naar Tecklenburg, vertrek zondag 9 september. Informeer snel als u belangstelling heeft om mee te gaan.

23 juli
In 2019 wordt er weer een bridgereis naar Tauplitz georganiseerd van woensdag 19 t/m woensdag 26 juni. Dan gaan we weer genieten en bridgen in één van de mooiste gebieden in Oostenrijk! Steiermark. Binnenkort volgt meer informatie in het menu bij Bridgereis. Als u belangstelling heeft, zie ik graag een bericht tegemoet.

23 juli

Vanaf november wordt er een keer per maand op zondagmiddag een bridgedrive georganiseerd in Parc Sandur. Zondag 4 november en 2 december mag ik u alvast in uw agenda noteren! De data in 2019 worden in het najaar bekendgemaakt.

16 juli
Bridgereis Tecklenburg september. Er zijn nu 14 kamers bezet met bridgers die deelnemen aan de bridgereis van 9 t/m 14 september. Er is nog een kamer vrij voor de liefhebber(s)

28 juni
22 juli is de volgende kasteeldrive te Coevorden. Speciale aandacht voor zondag 18 november. Dan is er speciaal voor (ex) cursisten van de bridgeschool Drenthe een drive in het kasteel. Vrijdagavond 20 juli is de maandelijkse drive in het Brinkenhoes.
Zomerbridgen kun je elke dinsdagavond en donderdagmiddag t/m eind augustus. Voor de cafédrive op 22 september hebben zich al elf paren aangemeld! Komt u ook?
Nieuw: vanaf november is er een keer per maand een zondagmiddagdrive in Centerparcs Parc Sandur te Emmen. De data worden binnenkort bekendgemaakt.

5 juni
Recreatiebridge Horecacentrum de Rietplas:
Vrijdag 20 juli is de laatste sessie van dit seizoen. Dan is het zomervakantie.
Vrijdag 21 september start het nieuwe seizoen weer!

11 april
Binnenkort starten weer de zomerdrives, 24 april op dinsdagavond; 26 april op donderdagmiddag.
Kijk voor meer informatie in het menu bij drives. Speciale aandacht voor dinsdagavond 22 mei; dan bridgen we voor het KWF kankerbestrijding. Komt u ook regelmatig oefenen?

26 februari
De kasteeldrives te Coevorden worden in de toekomst met meesterpunten voorzien voor de deelnemers. Tevens wordt de uitslag op internet vermeld op de site van het district Drenthe!

19 februari
Uitslag Kasteel Bridge Drive 18 februari

1 Dirk Treurniet en Jan Derks 64,58%
2 Piet de Bruin en Frank Schuermans 54,86%
3 Sjef Heeren en Neeltje Tack 49,31%
4 Hans Ubbink en Riëtte Derks 48,61%
5 Alie Boelen en Anna Jansen de Groot 46,53%
5 Anneke van Almelo en Carla Vroklage 46,53%
7 Marleen van der Gugten en Henk Hendriks 45,14%
8 Gerda Appel en Ina Tanis 44,44%
De volgende kasteeldrive is zondagmiddag 18 maart

1 februari

Een leuk interview op RTV Drenthe naar aanleiding van het Drents kampioenschap Bridge dat gisteravond is beslist.
Klik op onderstaande regel.

Op bijgaande link is de uitslag te vinden. Klik op districtsparen.

Het is ons gelukt, we (Tim Wubbels en ik, beide uit Emmen en lid van de Emmer Bridge Vereniging) zijn kampioen van Drenthe geworden in de Hoofdklasse Paren. We waren al drie keer kampioen van Drenthe in de Hoofdklasse Viertallen geweest met verschillende nevenparen. Voor ons is dit de primeur.

U kunt zich ook individueel aanmelden. Dan vind ik  een partner voor u. Doen!

25 september

De negende cafédrive Emmen in acht horeca gelegenheden was een groot succes. Er namen 72 paren aan deel, dit was een record. We kregen veel complimenten over de organisatie met bridgemates in de cafés voor de scores. Zodoende was de uitslag erg snel bekend. Voor de uitslag moet u kijken op de site van de Emmer Bridge Vereniging. We hadden dit jaar voor het eerst een poule voor beginnende bridgers! Dat wordt het volgend jaar gecontinueerd.

11 september We zitten met een gezellige grote groep in Hotel Landhaus Sundern te Tecklenburg. Het hotel is voor het eerst helemaal gevuld met bridgers. Alle kamers zijn bezet. We maken er een hele leuke bridgereis week van!

9 september Helaas is de Uitmarkt voor standhouders van de Leermarkt in verband met het slechte weer afgelast. Zodoende kon ik mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een bridgecursus niet van informatie voorzien. Mocht u iemand kennen die graag bridge wil leren, wilt u dan de gegevens rechtstreeks aan mij doorgeven? Dan kan ik met diegene contact opnemen over de mogelijkheden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

30 juli De bridgereis naar Oostenrijk gaat dit jaar helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Te veel mensen die graag mee wilden voor een bridgereis vonden de afstand te ver.  Voor het volgend jaar zal ik in de zomerperiode een hotel dichterbij huis zoeken in Duitsland.  De bridgereis naar Tecklenburg is bijna vol, er zijn nog twee kamers vrij.

16 juli Uitslag kasteelbridgedrive 16 juli Voor het eerst sinds 5 jaar is er bij de kasteelbridgedrive een bridger uit Coevorden eerste geworden: Joke Groote. Zij mag samen met Henk Bakker de bridgetitel Jonkheer van Emmen naar Coevorden en terug en Jonkvrouw van Coevorden voor een maand dragen. Zondag 20 augustus wordt er weer een nieuw paar onderscheiden. 1 Henk Bakker en Joke Groote 65,67% 2 Jan Derks en Ina de Boer 56,25% 3 Piet van der Zwaag en José Mellema 55,65% 4 Eva Anspach en José van Woensel 55,58% 5 Hans en Fransje Wendrich 52,92% 6 Piet de Bruijn en Hennie Assen 49,33% 7 Hans Ubbink en Riëtte Derks 49,00 % 8 Kees Bliemer en Wietske Boersma 46,42% 9 Sjef Heeren en Neeltje Tack 45,65% 10 Peter en Sigrid Slingerland 45,58% 11 Jannie Borghuis en Roelien Otten 40,67% 12 Jacques en Geertje Bergervoet 37,33%

14 juli Het komend jaar ga ik in samenwerking met het NBB district Drenthe en EBV de districtswedstrijden Paren Drenthe op 5 woensdagavonden organiseren. Noteer alvast in uw agenda: 11 oktober start de eerste avond. Overige data: 15 november, 6 december, 3 januari en 31 januari. Gaat u ook meedoen?

9 juli Namens Emmen heb ik dit weekend deelgenomen aan de Zuidenveld bridgedrive in Sleen. Leuk dat de organisatie van het  Zuidenveld Sleen een nieuw concept heeft ontwikkeld voor de Zuidenveld Bokaal tussen de acht bestaande en voormalige gemeenten van Zuid Oost Drenthe. Er waren acht onderdelen waaronder bridge! Naast de strijd tussen de  kernen was er een open bridgetoernooi voor overige deelnemers. De uitslag was als volgt: Groep A Zuidenveld 1 Coevorden: Jan de Beer en Ine Veenhuis 61,31 % 2 Oosterhesselen: Roelof Speelman en Tinie Zwart 54,76% 3 Emmen: Jan Derks en Herman Snelders 51,79& 4 Odoorn: Jaap Ziengs en Hennie Meijer 51,19% 5 Schoonebeek: Marinus Meijerink en Annie Koopman 48,81% 6 Sleen: Berend Eggens en Anthony Wouters 47,62% 7 Dalen: Henk Nijenbanning en Janny Fledderus 43,45% 8 Zweeloo:  Martha van Elburg en Roelie Scheper 41,07%   Groep B Zuidenveld 1 Odoorn: L. Abels en A. Tijmens 64,88% 2 Emmen: Ep. Boelen 60,71% 3 Coevorden: Manny Smit en Gré Schipper 54,76% 4 Zweeloo:  Geert Kwant en Ina Been 50,60% 5 Dalen: Truus Brand en Rika v.d. Heide 48,21% 6 Schoonebeek: Bertus Jansen en Hennie Jansen 44,05% 7 Sleen: Jo de Ruiter en Annie Drevel 39,88% 8 Oosterhesselen: Herman Kamminga en Susan 36,90%

3 juli De bridgelessen starten weer half september. Meldt u zich ook weer aan? Recreatiebridge op vrijdagmorgen in Horecacentrum de Rietplas begint op vrijdag 22 september.

25 juni Het echtpaar Verlangen is vanmiddag geridderd tot jonkheer en jonkvrouwe van Groningen naar Coevorden en weer terug, 9 paren namen deel aan de kasteelbridgedrive. Hieronder volgt de uitslag. Coevorden werd door Joke Groote vertegenwoordigd! 1 Rita en Theo Verlangen 64,58% 2 Joke Groote en Jan Derks 63,19% 3 Neeltje Tack en Sjef Heeren 56,55% 4 Jannie Borghuis en Roelien Otten 56,25% 5 Henk Bakker en Geert Roeles 50,00 % 6 Liz Noordman en Nel Swijnenburg 47,22% 7 Sietske Vries en Joop Strating 43,45% 8 Anneke Bisschoff en Greet Lammers 40,28% 9 Gerda Appel en Ina Tanis 28,47%