«

»

feb
21

Start bridgecursussen voor beginners en gevorderde spelers

Startersbridge. Bridge leren? de leukste hobby voor de rest van uw leven! Bridge: de beste investering van uw vrije tijd. Bridge is niet moeilijk, als het maar goed wordt uitgelegd. Bridge is een spel, daarom zijn bridgelessen leuk! U traint uw intellectuele capaciteiten. In oktober en februari/maart start bij voldoende deelname een beginnerscursus.

Klik op de titel hierboven voor een leuk filmpje over: bridge is meer dan een denksport.

Heeft u belangstelling om vrijblijvend kennis te maken met bridge, dan bent u vrijdags van 10.30 tot 13.00 uur van harte welkom in Parc Sandur te Emmen. Daar kunt u in de praktijk (in het echt)  zien wat bridge is; hoe het spel werkt; hoe leuk het is; hoe de deelnemers genieten van deze prachtige denksport. Dit is het gehele jaar mogelijk, behalve in de zomervakantie en de laatste vrijdag van het jaar.  U moet van tevoren wel even melden dat u langskomt:  bridgeschooldrenthe@gmail.com Dan is de organisatie op de hoogte van uw komst. Uiteraard worden de bridgelessen uitgevoerd op basis van de Corona regels waarbij de 1,5 meter afstand tot elkaar noodzakelijk is.

Start beginnerscursus: Als u graag bridge wilt leren, de volgende startersbridge cursus start bij voldoende animo op maandagavond in oktober 2023 of woensdagmiddag of donderdagavond maart 2024.  Gezellig, leuk en u traint uw geheugen. Als u de beginnerscursus volgt, dan ontvangt u gratis een theorieboek en u kunt thuis oefenen op de computer en/of op internet. Deelnemen aan de oefensessies recreatiebridge vanaf les vijf op de vrijdagmorgen van 10.30- 13.00 uur is er ook voor een half jaar bij inbegrepen. Bridge is als denksport niet alleen een prachtige hobby; u leert ook weer veel nieuwe leuke mensen kennen en u komt vast een aantal bekenden tegen!

Het spel is voor iedereen geschikt, ongeacht iemands achtergrond of bezigheden. Bridge vereist concentratie, geheugen, het vermogen tot logisch denken en goede samenwerking. Dat maakt het zo fascinerend. Het is ook leuk om dit als cadeau te krijgen/geven. U kunt met uw partner of met een bekende komen, individueel bent u natuurlijk ook van harte welkom!
Bridge: fitness for the mind, volgens velen de beste investering van uw vrije tijd. De jongste die kennis maakte met bridge  bij de Bridgeschool Drenthe was negen jaar, de oudste cursist die begon als beginnende cursist was vijf en tachtig.

Startersbridge Altijd in oktober.  De volgende beginnerscursus start in februari/maart, 10 lessen.

Bieden de Basis: maandagavond 22 januari 2024.  Hier wordt de basis van het bieden behandeld en aangeleerd. Ook geschikt als herhaling voor bridgers die moeite hebben met het informatiedoublet, Stayman, Jacoby, het volgbod, de openingen op twee niveau en het preëmptieve openingsbod: 12 lessen

De Verdieping I: maandagmiddag 22 januari 2024.  Zeer geschikt voor bridgers die hun bridgeniveau willen verbeteren in het afspel en in het biedverloop: 10 lessen

De Verdieping II: donderdagavond 25 januari 2024. Zeer geschikt voor bridgers die het bieden willen verbeteren, o.a. voor slem en in het tegenspelen: 10 lessen

Wedstrijdcursus I:  dinsdagmiddag 23 januari 2024.  Bestemd voor bridgers die aan een competitie bij een bridgeclub deelnemen met de ambitie om nog beter te spelen.

Wedstrijdcursus II:  woensdagmiddag 3 april 2024.  Bestemd voor bridgers die aan een competitie bij een bridgeclub deelnemen met de ambitie om in de A lijn te gaan spelen: 10 lessen

Wedstrijdcursus III: september 2024. Bestemd voor bridgers die aan een competitie bij een bridgeclub deelnemen met de ambitie om in de A lijn te gaan spelen : 10 lessen

Kijk in het menu voor meer informatie met betrekking tot de inhoud van de bridgecursussen.